Ames Sport & Zorg > Aanbiedingen > 6 Weken online spieropbouw programma voor beginners
GRATIS VOOR LEDEN EN NIEUWE LEDEN VAN AMES SPORT&ZORG, HET LEEFSTIJLCLUB STEUNPUNT VOOR DEURNE EN OMGEVING

SPIEREN HOUDEN JE GEZONDER!

Het behoud van je spiermassa is een cruciale en essentiële factor om gezond te blijven. Zo kan je het spierverval, ook wel sarcopenie genoemd, geheel omkeren door je spierkwaliteit te blijven trainen. Realiseer je dat sarcopenie vanaf je 25e levensjaar jaarlijks ongeveer 1% van je spierkwaliteit wegneemt, tegen de tijd dat je 75 jaar bent, is dit dus 50% van je spierkwaliteit…

Maar hoe begin je hiermee, welke oefeningen moet je doen, waarop moet je letten? Die vragen zijn onderzocht door Leefstijlclub, voor de Leefstijlclub steunpunten en vertaald in een 6 weken spieropbouw programma voor beginners.
Wanneer je gedurende langere tijd je spieren niet hebt getraind, sterk je met dit programma je grote spiergroepen aan en ontwikkel je meer kracht. Zo stroom je gemakkelijker in bij  bijvoorbeeld groepsactiviteiten of fitness bij AMES Sport&Zorg.

Daarnaast doe je tijdens het programma kennis op  over het belang van spiertraining en sporten op een veilige manier.

 • Maak kennis met de schijf van 3 van bewegen
 • Leer over de impact van sarcopenie
 • Leer meer over de gezondheidsvoordelen van spiertraining
 • Start met oefeningen ter versterking van benen, borst, schouders & rug
 • Bouw de oefeningen voor de benen, borst, schouder & rug een beetje op
 • Leer de eerste principes van effectieve spiertraining
 • Leer alles over het belang van flexibiliteit oefeningen
 • Leer meer principes van effectieve spiertraining
 • Balans training oefeningen voor optimalisatie van balans
   
 • Voedingstips voor het behoud van de spieren
 • Hoe zorg je ervoor dat je vol blijft houden, meer over motivatie

2 Webinars of 2 workshops op locatie bij Ames Sport&Zorg, geheel gratis aangeboden door LEEFSTIJLCLUB en LEEFSTIJLCLUB STEUNPUNT AMES SPORT&ZORG

1-De geheimen van het metabolisme plan

Ons metabolisme bepaalt welke energie we verbruiken, of we overgewicht krijgen of juist afvallen en welke risico’s we lopen op chronische welvaartsziekten.
In dit nationale 30 minuten webinar van Leefstijlclub – Healthy Lifestyle, Healthy Ageing, krijg je niet alleen inzicht in de elementen van het metabolisme plan, ook krijg je de geheimen te horen van de effecten van de verschillende onderdelen van het metabolisme plan. Je zult na dit korte webinar gemakkelijker je persoonlijke fysieke doelen bereiken en krijgt een kijkje in de beweegrichtlijn van de Gezondheidsraad.

2-Trainen voor Optimale spieropbouw

Waar moet je rekening mee houden in de training en tussen de trainingen door, om zo optimaal en effectief mogelijk je spierkwaliteit op te bouwen? Meer dan 3 miljoen mensen doen aan fitness en de verwachting is dat meer dan 80% dat op een ineffectieve manier doet. In dit nationale 30 minuten webinar van Leefstijlclub – Healthy Lifestyle, Healthy Ageing, krijg je de essentiële inzichten aangereikt voor optimale vooruitgang. Je zult na dit korte webinar gemakkelijker je persoonlijke fysieke doelen bereiken en krijgt een kijkje in de trainingsleer die normaal bestemd is voor fitnesstrainers en personal trainers. Dit nationale

Gratis voor leden en nieuwe leden(je ontvangt dit programma gratis bij inschrijven)

Voor niet-leden zijn de kosten € 19,95 voor het 6 weken programma en de workshops.

Onderstaand formulier kun je gebruiken om aan te melden en je kunt jouw voorkeur aangeven hoe of waar je de workshop wil volgen.

 

6 weken spieropbouwprogramma

Bent u al lid bij Ames Sport&Zorg

Online Workshop

3 + 2 =