Ames Sport & Zorg > Aanbiedingen > GRATIS LEEFSTIJLSCAN

Gratis leefstijlscan voor leden van de zorgboog extra

START HIER JE GEZONDERE LEEFSTIJL!

Start met de leefstijlscan,
gebaseerd op de voeding- en beweegrichtlijn van de Gezondheidsraad en kijk welke leefstijl aspecten jouw gezondheid bevorderen en welke een risico vormen voor je gezondheid.
De leefstijlscan en het volgprogramma zijn geheel gratis, vrijblijvend en zonder verplichting.

Klik op de afbeelding of start HIER met jouw leefstijlscan

Steeds meer mensen kiezen ervoor bewust gezonder te leven. Leefstijlclub heeft de primaire leefstijlthema’s, waarvan wetenschappelijk bewezen is dat ze gezondheidswinst opleveren, uitgewerkt in een compacte leefstijlscan en in laagdrempelige programma’s.

Advies op het gebied van jouw leefstijl.
Na het invullen van jouw leefstijlscan krijg je de mogelijkheid een leefstijl switch te kiezen. Over die keuze laten we je het ‘wat’, ‘waarom’ en ‘hoe’ zien, in de vorm van een korte video, een factsheet, we reiken je een inspiratieposter aan, die je kan gebruiken om jezelf te herinneren aan je leefstijl switch keuze en je kan een tip programma activeren, waarna we je elke twee dagen een compacte inspiratie tip over het gekozen leefstijl thema sturen.

Additioneel kan je in je eigen account een beweegcheck doen, deelnemen aan het Nationale Beweegonderzoek, je persoonlijke BMI berekenen en bijhouden, een persoonlijke beweegdoel bepalen inclusief beweegadvies, beweegplan en monitor en krijg je de beschikking over een dossier van inspiratieposters.

 

LEER DE ESSENTIËLE INZICHTEN VAN GEZONDER LEVEN

Een fit, sterk en gezond lijf hoeft geen toevalstreffer meer te zijn. De Gezondheidsraad en de WHO zijn het er over eens, het gezond leven ‘recept’ is bekend en iedereen kan nu een gezonde leefstijl practitioner worden. De uitdaging is, de informatie is nog maar zo recent, dat bijna niemand dit ‘recept’ nog kent. Leefstijlclub heeft zich als missie voorgenomen deze essentiële inzichten voor een gezonde leefstijl breed bekend te maken en mensen te ondersteunen om deze essentiële inzichten eigen te maken. Voor onszelf en voor de opgroeiende generatie.

 

 

3 PROGRAMMA’S STAAN CENTRAAL EN NU BESCHIKBAAR VOOR ZORGBOOG EXTRA LEDEN

MET 60% KORTING.

ACTIVE AGEING MET FIT SWITCH

Het Fit SWITCH programma is het eerste programma van de trilogie Fit SWITCH, Food SWITCH en Mind SWITCH. Op elk van de 3 de thema’s wordt er een programma aangeboden.

Het Fit SWITCH programma is de meest wetenschappelijk onderbouwde aanpak voor een gezonde leefstijl en gezonder ouder worden. In dit programma staan namelijk actief leven en de toepassing van de Beweegrichtlijn van de Gezondheidsraad centraal.

 

WAT LEER JE IN HET FIT SWITCH PROGRAMMA

 • Waarom wij mensen geëvolueerd zijn tot (te) inactieve Homo Sapiens
 • Welke beweegvormen noodzakelijk zijn om fit, sterk en gezond te blijven
 • Welke beweegvormen je vetstofwisseling optimaliseren
 • Welke beweegvormen je metabolisme verhogen
 • Hoe we het proces van sarcopenie (spierverval) kunnen afremmen en omkeren
 • Hoe je elke training optimaal en veilig kunt doen
 • De 7 essentiële inzichten van Bewegen als medicijn en hoe ze de rest van je leven je fitheid en gezondheid kunnen beïnvloeden

Met dit Fit SWITCH programma willen we een Active Ageing beweging op gang brengen, essentiële kennis overdragen en duurzaam resultaat aanreiken, waarvan je als deelnemer de rest van je leven profijt zult hebben.
Nu met 60% korting voor leden van de Zorgboog Extra

HEALTHY AGEING MET FOOD SWITCH

Het Food SWITCH programma is het tweede programma van de trilogie Fit SWITCH, Food SWITCH en Mind SWITCH.

Het Food SWITCH programma is de meest wetenschappelijk onderbouwde aanpak voor een gezonde leefstijl en gezonder ouder worden op gebied van gezonde voeding.

In dit programma staan namelijk gezond eten en de toepassing van de Voedingsrichtlijn van de Gezondheidsraad centraal.

WAT LEER JE IN DE FOOD SWITCH CURSUS 

 • Waarom wij mensen geëvolueerd zijn tot (te) ongezond etende Homo Sapiens?
 • Welke belangrijke keerpunten hebben er in ons voedingspatroon plaatsgevonden?
 • Welk voedingspatroon is noodzakelijk om vitaal, sterk en gezond te blijven?
 • Wat moeten wij allemaal weten over vetten, eiwitten en koolhydraten?
 • Wat zijn de voedingsstoffen die onze gezondheid schaden en waarom?
 • Wat is het meest gezondheid bevorderende voedingspatroon?
 • De 8 essentiële inzichten van Voeding als medicijn en hoe ze de rest van je leven je fitheid en gezondheid kunnen beïnvloeden.

Met dit Food SWITCH programma willen we een bewuster gezonder leven beweging op gang brengen, essentiële kennis overdragen en duurzaam resultaat aanreiken, waarvan je als deelnemer de rest van je leven profijt zult hebben.
Nu met 60% korting voor leden van de Zorgboog Extra

ACTIVE AGEING MET MIND SWITCH

De Mind SWITCH cursus is de derde cursus van de trilogie Fit SWITCH, Food SWITCH en Mind SWITCH. Van alle 3 de programma’s wordt er een cursus aangeboden.

Het Mind SWITCH programma is de meest wetenschappelijk onderbouwde aanpak voor een gezonde leefstijl en gezonder ouder worden. In dit programma staat namelijk een gezonde mindset en de praktische toepassing van deze kennis centraal.

WAT LEER JE IN DE MIND SWITCH CURSUS 

 • Hoe ons brein geëvolueerd is en wat de impact daarvan is
 • Hoe we gedragspatronen aanleren en automatiseren
 • Hoe onze neuroplasticiteit in ons nadeel kan werken
 • Wat een gefixeerde mindset en een groei mindset is
 • Hoe je gewoontegedrag doorbreekt
 • Welke gedachten en emoties schadelijk en het waarom daar achter
 • Hoe we het proces van de ontwikkeling van een groei mindset kunnen initiëren
 • Hoe kunnen we mentale kracht trainen
 • Wat is de invloed en het belang van mentale rust
 • De essentiële inzichten van je Brein als medicijn en hoe ze de rest van je leven je fitheid en gezondheid kunnen beïnvloeden

Met deze Mind SWITCH cursus willen we een Healthy Ageing beweging op gang brengen, essentiële kennis overdragen en duurzaam resultaat aanreiken, waarvan je als deelnemer de rest van je leven profijt zult hebben.
Nu met 60% korting voor leden van de Zorgboog Extra