Ames Sport & Zorg > Aanbiedingen > Herstel en Fitter, trajecten bij Burn out, long covid…..

Onze visie

Behandelingen van mensen met langdurige klachten richten zich op het vermogen zich aan te passen aan fysieke, mentale en emotionele uitdagingen van het leven. Wij geloven dat het herwinnen van deze aanpassingsvaardigheden essentieel is om patiënten in staat te stellen weer volwaardig deel te nemen aan de samenleving. Om dit te bereiken, omarmen wij een vernieuwende aanpak die gepaard gaat met een ruim gedefinieerde belasting-belastbaarheidstraining, binnen veilige grenzen. Waarbij welzijn en veerkracht centraal staan.

Herken jij jezelf?

  • Langdurige vermoeidheid.
  • Verminderde conditie zowel op fysiek als mentaal vlak (denk hierbij aan sporten, traplopen, werken, computertaken, lezen, in drukke ruimtes zijn etc.).
  • Moeite met concentreren en snel overprikkeld zijn.
  • Continue onrust in je hoofd en in je lijf die nauwelijks afneemt.
  • Aanhoudende pijn.

Gebrek aan perspectief
Als je last hebt van één of misschien meer van deze klachten dan kan het een enorme uitdaging zijn om hiervan te herstellen. De klachten vertonen een grillig verloop, met herhaalde terugvallen die het moeilijk maken om vooruitgang te boeken. Dit kan leiden tot gevoelens van moedeloosheid en een gebrek aan perspectief.

Het is dan moeilijk om iedere dag weer met nieuwe energie op te staan. Je merkt dat je steeds minder actief van voorheen bent en misschien kun je zelfs niet meer werken of voor anderen zorgen. Het lijkt alsof je niet langer deelneemt aan het dagelijks leven in de samenleving. Voor deze mensen hebben we “Herstel & Fitter” ontwikkeld, een nieuw herstelprogramma.

Ondersteuning naar nieuwe energie
Bij Herstel & Fitter willen we je graag ondersteunen terug te gaan naar een energiek leven. We nemen jouw situatie als uitgangspunt en stellen, samen met jou, een drie-stappenplan op. Gericht op zowel fysiek als mentaal herstel. Het is ons doel om jouw belastbaarheid te herstellen en de weg terug te vinden naar volwaardig functioneren.

Voor verwijzers

Mensen die lijden aan chronische vermoeidheidsklachten, burnout-gerelateerde problemen, klachten na een infectie of hersenschudding en chronische pijn worden gedwongen om langdurig op een aangepaste manier hun leven te lijden, door de beperkingen die zij op dat moment ondervinden. Dit heeft niet alleen invloed op hun fysieke gesteldheid, maar ook op hun geestelijk welzijn en hun vermogen om goed te functioneren binnen hun sociale omgeving. Deze problemen worden vaak beïnvloed door diverse factoren. Een belangrijke factor die hierbij een rol speelt en ervoor zorgt dat deze problemen aanhouden, is een verstoring van het interne regelsysteem, ook wel bekend als neurovegetatieve ontregeling.

Verstoorde regulatie
Het begrip “neurovegetatief” verwijst naar de relatie tussen het zenuwstelsel (dat als een soort lichaamscomputer fungeert) en de automatisch gereguleerde lichaamsfuncties (zoals ademhaling en hartslag). Deze regulatie kan verstoord raken door diverse oorzaken, zoals stress, ziekte, verwonding, traumatische ervaringen, een langere periode van overbelasting of andere externe invloeden. Dit kan leiden tot een breed scala aan symptomen en van invloed zijn op iemands algehele welzijn en functioneren.

Behandeling van ontregeling
Neurovegetatieve ontregeling duidt op een verstoring van het evenwicht en de werking van het autonome zenuwstelsel. Dit deel van het zenuwstelsel regelt, buiten onze wil om, alle functies in ons lichaam die nodig zijn om te overleven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hartslag, ademhaling, spijsvertering en slaapritme. Wanneer deze functies ontregeld zijn, kunnen de meest uiteenlopende klachten ontstaan, zoals extreme vermoeidheid, cognitieve klachten (wazig gevoel, geheugenproblemen en hersenmist), koorts na inspanning en snelle overbelasting, hartkloppingen in rust, slaapproblemen, veranderingen in eetlust en andere lichamelijke en/of emotionele klachten. Kenmerkend is het grillige patroon met herhalende terugvallen. De zorg moet dan ook gericht zijn op het behandelen van deze ontregeling. En dat is wat Herstel en Fitter doet.

Herstel en Fitter

Mijn klachten zijn gerelateerd aan:

1 + 9 =