Hoe wij u helpen

COVID-19 revalidatie

Als u COVID-19 heeft gehad is de kans aanwezig dat u restklachten heeft overgehouden aan het virus. Deze verschillen per persoon en kunnen o.a. bestaan uit overprikkeling, concentratieverlies, vermoeidheid, kortademigheid, veranderd zicht, duizeligheid, verandering van het slaappatroon, druk op de borst, hoofdpijn, spierpijn, hoesten en veranderde geur en smaak.

Wij hebben een programma ontwikkeld waarbij we kijken wat op dit moment haalbaar is. Dit kan variëren van uitleg en ademhalingsoefeningen tot fysieke inspanning. Gedurende het gehele proces monitoren wij de vooruitgang op basis van bewezen testen. Afhankelijk van jouw klachten kijken wij hoe we dit programma indelen om weer terug te komen op het oude niveau van voor de COVID-19 infectie. Hoe sneller je kan beginnen met het herstellen, hoe beter wij jou kunnen begeleiden om zo snel mogelijk weer klachtenvrij te worden.

Speciaal voor ex- coronapatiënten hebben wij een revalidatie programma ontwikkeld. Tijdens dit traject wordt u begeleidt door een fysiotherapeut met specifieke deskundigheid op dit gebied, zodat u op een verantwoorde manier terugwerkt naar het actieve dagelijkse leven.

Tevens werken de fysiotherapeuten van Ames nauw samen met o.a. de diëtist en ergotherapeut.

Wat we inmiddels kunnen concluderen uit wetenschappelijk onderzoek :

  • Fysiotherapie is vandaag de dag gebleken zeer relevant te zijn in het herstel van ex COVID-19 patiënten.
  • Het grootste deel van ex-corona patiënten lijdt o.a. aan hart- en vaatziekten, Hypertensie, COPD, Diabetes II en/of obesitas. Welke bekend terrein is en binnen het vakgebied valt van de fysiotherapeut.

De voordelen van ons programma:

  • Sneller herstel
  • Verbeteren van de longfunctie
  • Verbeteren van de hersenfunctie
  • Verbeteren van conditie, kracht en balans, wat het risico op andere ziekten verkleint.
  • Versterken van het immuunsysteem door gecontroleerd bewegen
  • U voelt zich fitter waardoor de kwaliteit van leven verbeterd
  •  

Voor wie is ons revalidatieprogramma?

Voor iedereen die ten gevolge van het Corona virus lichamelijk klachten ondervindt. Zowel voor mensen die in het ziekenhuis hebben gelegen als voor mensen die de ziekte thuis hebben doorgemaakt.

Het is inmiddels algemeen bekend dat besmetting met het coronavirus een flinke aanslag kan zijn op het lichaam. Klachten kunnen na het coronavirus nog lang aanhouden. Om het normale leven weer op te pakken kan een revalidatietraject van grote meerwaarde zijn. Binnen onze praktijk kunt u samen met onze COVID-19 gespecialiseerde fysiotherapeuten een persoonlijk programma opstarten welke is afgestemd op uw mogelijkheden en doelen.

Ames heeft zeer bekwame fysiotherapeuten in dienst, met ervaring in het revalideren van ex-coronapatiënten waarbij wij werken met de nieuwste evidence based protocollen.