Hoe wij u helpen

Elleboogklachten

De elleboog gebruiken we de hele dag door, wanneer de elleboog is aangedaan is dit een enorme belemmering in ons dagelijks functioneren. Er zijn verschillende aandoeningen die de elleboog kunnen belemmeren.

Het ellebooggewricht bestaat uit de kop van de bovenarm, en een kom gevormd door de koppen van de ellepijp en het spaakbeen. Wanneer hier een breuk optreedt door een valpartij, betreft dit meestal de kop van de ellepijp.

Alle spieren van de onderarm hechten aan op botstructuren in de elleboog, met name de kop van de bovenarm. Er kunnen, vaak door overbelasting, irritaties ontstaan aan deze aanhechtingen. Wanneer deze ontstaan aan de spieren die op de buitenzijde van de elleboog aanhechten, wordt dit een tenniselleboog genoemd. Wanneer irritatie ontstaat aan de binnenzijde, heet dit een golferelleboog.

Daarbij kan een elleboog ook overbelast raken. Bij een overbelasting van de spieraanhechting heb je last van een zeurende pijn aan de binnen- of buitenkant van je elleboog die in sommige gevallen naar je onderarm doortrekt.  Meestal ontstaat de pijn geleidelijk. Maar ineens na een plotselinge beweging. De ernst varieert. Sommige mensen krijgen pas last nadat ze een tijd gesport of gewerkt hebben, anderen al bij het oppakken van een kopje.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Doormiddel van een anamnese (vraaggesprek) en onderzoek gaan wij kijken wat de oorzaak van uw elleboogklachten is. Daarna maken we in samenspraak met u een behandelplan en kijken welke behandeling het beste bij uw klachten past.