Chronische Indicatie

Ben ik verzekerd?

Zorgverzekering in 2020: controleer uw fysiotherapievergoeding

Zorgverzekeraars hebben inmiddels hun premies en aanvullende pakketten voor 2020 bekendgemaakt. De kans bestaat dat er iets verandert aan het aantal fysiotherapiebehandelingen dat uw zorgverzekeraar vergoedt. Er kunnen in 2020 meer, maar ook juist minder behandelingen vergoed worden. Het is verstandig om dit op tijd te controleren.

Overzicht vergoedingen per zorgverzekeraar Heeft u een aandoening die op de chronische lijst van de Rijksoverheid staat? Dan wordt fysiotherapie vanuit de basisverzekering vergoed, maar wel pas vanaf de 21ste behandeling. Houd er ook rekening mee dat het dan onder uw eigen risico van 385 euro valt.

In andere gevallen wordt fysiotherapie alleen vanuit een aanvullende verzekering vergoed. Wat er per aanvullende verzekering vergoed wordt in 2020, kunt u bekijken in dit overzicht van Independer.

Gecontracteerde zorgverzekeraars

Independer heeft ook van alle fysiotherapeuten een overzicht van de gecontracteerde zorgverzekeraars. Door hier uw postcode in te vullen, kunt u onze praktijk opzoeken en controleren of uw zorgverzekeraar een contract met ons heeft afgesloten. De informatie wordt eind november geüpdatet voor 2020.

Vul onderstaand formulier in voor informatie of aanmeldingen