Wij kunnen u helpen

MULLIGAN THERAPIE

Ames Fysiotherapie

Mulligan gaat er vanuit dat gewrichten die niet op de goede plek staan of scheef staan, niet goed functioneren. Dit is de oorzaak van vele klachten binnen het bewegingsapparaat. Dit sluit aan bij de biomechanische visie van de Mulligan therapie. Er vindt een correctie plaats en gezamenlijk met de actieve aanpak, blijft de correctie gehandhaafd.

De Mulligan methode is ontstaan in Nieuw-Zeeland, door Brian Mulligan. Het is een veilige en effectieve manier van behandelen. Er worden in een zeer korte tijd, grote resultaten behaald. Een combinatie van manuele technieken en een actieve benadering, waarbij de patiënt zelf de beweging stuurt, wordt op een (100%) pijnvrije manier behandelresultaat behaald. Dit wordt in stand gehouden door sturende oefeningen en/of het Medical Taping Concept.

De Mulligan therapie kan gebruikt worden bij Epicondylgie(tenniselleboog), schouderklachten, polsklachten, nekklachten(bewegingsbeperkingen, uitstralingen), hoofdpijnklachten, knieklachten, enkelklachten, lage-hoge rugklachten of bij de revalidatie na een operatie of breuk. Deze behandelmethode wordt gebruikt in de (top)sport, vanwege het langdurige en snelle effect.

 

Mulligan gaat er vanuit dat positiefouten (gewrichten die niet goed op de plek staan of scheef staan) de oorzaak zijn van vele klachten aan het bewegingsapparaat. Door het gewricht pijnvrij te corrigeren, vind er automatisch een verbetering van het bewegingspatroon plaats. Door middel van oefeningen wordt het lichaam eraan herinnerd hoe het daarvoor de beweging moest maken.

Hoe

Er is de laatste paar jaren veel veranderd in de fysiotherapeutische behandelingen. De voorheen vrij passieve aanpak is veranderd naar een vooral actieve aanpak van de gezondheidsklachten/blessures. Met de Mulligan therapie worden de passieve aanpak en de actieve aanpak gecombineerd. Voor de perifere gewrichten als zowel de wervelkolom is er een nieuw onderzoeks-en behandelsysteem ontwikkeld. Zowel MWM’s (perifeer) als SNAG’s (wervelkolom) zijn een combinatie van een passieve correctie (asseseory movement) en een actieve beweging. Met deze techniek wordt, indien deze geïndiceerd is, snel en pijnvrij functie teruggewonnen.