Wat is GLI

De GLI is een combinatie van behandelingen gericht op gezondere voeding en eetgewoonten, meer bewegen en eventueel individuele psychologische behandeling om verandering van gedrag te ondersteunen.

ZORGPROGRAMMA

De GLI wordt in de vorm van een programma aangeboden. Dit kan individueel of in groepsverband. Een zorgprogramma maakt onderscheid in een behandelfase en een onderhoudsfase. De totale doorlooptijd van het zorgprogramma is 24 aaneengesloten maanden. De startdatum van het zorgprogramma is de datum waarop het eerste face-to-face contact tussen de patiënt en zorgverlener plaatsvindt.

GEBRUIK HET FORMULIER ONDER AAN DE PAGINA VOOR MEER INFORMATIE
VOOR WIE IS DE GLI

De GLI richt zich op volwassenen (16+) met tenminste een matig verhoogd gewicht   gerelateerd gezondheidsrisico.

  BMI Gelijk aan of groter dan 25 met een verhoogde buikomtrek (mannen: >102 cm, vrouwen: >88 cm) of een   verhoogde co- morbiditeit

  BMI gelijk aan of groter dan  30

Deelnemen aan een GLI is altijd op verwijzing van huisarts of specialist, wij kunnen u helpen met het verkrijgen van een verwijzing.

U hoeft voor het volgen van de GLI geen abonnement af te sluiten bij Ames Sport&Zorg, u kunt het traject volgen naast uw bestaande abonnement of u kunt een speciaal en op maat gemaakt X-Fittt GLI programma volgen, onderstaand vertellen wij u precies wat dit inhoudt.

24 maanden GLI met X-fittt traject.

De meest populaire variant van X-Fittt is X-Fittt GLI.
Een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) is een aanpak die zich richt op een combinatie van gezonder eten, meer bewegen en gedragsverandering.  X-Fittt GLI is gebouwd op drie pijlers:

Verminderen van energie-inname via gezonde natuurlijke voeding

 1. Verhogen van lichamelijke activiteiten
 2. Eventuele toepassing van psychologische interventies ter ondersteunen van de gedragsverandering
Doel?

Gewichtsreductie of te wel afvallen is de voornaamste doelstelling.
Daarnaast richt X-Fittt GLI zich op blijvende gedragsverandering rond de gezonde leefstijl (voeding, bewegen en slaap), het effect op co- morbiditeit en risicofactoren en op de kwaliteit van leven.

Duur?

X-Fittt GLI duurt twee jaar. Het eerste jaar staat in het teken van begeleiding. Het tweede jaar is vooral gericht op terugvalpreventie.

Wie komen er in aanmerking?

De GLI richt zich op volwassenen (16+) met tenminste een matig verhoogd gewicht gerelateerd gezondheidsrisico.

BMI >25 met een verhoogde buikomtrek (mannen: >102 cm, vrouwen: >88 cm) of een verhoogde co- morbiditeit
BMI >30

NEEM EEN SPORT ABONNEMENT

EN KRIJG GRATIS LEEFSTIJL COACHING!

kosten

Sport abonnement € 42,50(2 jaar) incl. 2x X-Fittt regulier/pro traject van 12 weken, extra meten en wegen, deelname x-fittt groepsles, volledig gebruik van alle faciliteiten. Leefstijl coaching GRATIS, omdat wordt samengewerkt met de Beweegkuur, wordt dit vergoed vanuit de Basisverzekering, zonder eigen risico.

Vergoeding Basisverzekering

X-Fittt GLI werkt samen met de Beweegkuur waardoor de kosten van de leefstijlcoaching worden vergoed vanuit de Basisverzekering. Zonder eigen risico. Wij kunnen je helpen met het verkrijgen van de doorverwijzing door jouw huisarts, voor de Beweegkuur voor je deelname aan X-Fittt GLI.

hoe werkt het:

1

Intake

Opstart en bespreking programma. Fysieke metingen. Opstellen actieplan. Doelstellingen & Motivatie. 
Uitleg X-Fittt regulier voor eerste 12 weken.

X-Fittt Regulier =

 • 2 keer per week in groepsverband bewegen
 • Wekelijks weging
 • Voedingsdagboek met Food app
 • Onbeperkt bewegen in het centrum
 • Leefstijlcoach consult van 30 minuten in week 6 en week 12

2

Verwijzing huisarts

Als je nog geen verwijzing van jouw huisarts voor de Beweegkuur hebt, voor deelname aan X-Fittt GLI, dan helpen wij jou graag met het verkrijgen van de verwijzing.

3

Voedingsplan

Je krijgt een persoonlijk voedingsplan. En uw voeding hou je bij in de eenvoudig te bedienen Food App. Tijdens de leefstijlcoach consulten evalueer je samen met jouw coach jouw voedingsgedrag. Ook ontvang je in de eerste periode dagelijks feedback op jouw voedingsdagboek

4

Begeleidingsfase

Na de eerste 12 weken X-Fittt GLI stroom je door naar de begeleidingsfase, eventueel kun je nog een tweede keer 12 weken X-fittt regulier volgen.(in overleg met de leefstijlcoaches). In deze fase is het belangrijk om het gezonde gedrag te implementeren in je eigen dagelijkse leven. Wat is voor jou haalbaar op het gebied van bewegen, voeding en ontspanning? Wie ben jij als persoon? Dit zijn de hoofdonderwerpen van deze fase

 • Leefstijlcoach evaluatiemomenten van 30 minuten
  in maand 5, 7, 9 en 12.
 • Telefonische consulten in maand 4, 6, 8 en 10.
 • Bijwonen van minimaal 3 groepsbijeenkomsten gericht op voeding, bewegen en gedrag.

5

Onderhoudsfase

Na het eerste jaar start de onderhoudsfase. Deze fase is erop gericht op terugvalpreventie, of te wel terugvallen voorkomen of herstellen.

 • Leefstijlcoach evaluatiemomenten van 30 minuten
  in maand 15, 18 en 21.
 • Telefonische consulten in maand 14,16, 19 en 22.
 • Bijwonen van minimaal 3 groepsbijeenkomsten gericht op voeding, bewegen en gedrag.

6

Overig aanbod

Je mag 7 dagen per week gebruik maken van alle sport mogelijkheden binnen ons centrum. De groepslessen worden altijd door vaste trainers gegeven. Daarnaast kun je individueel gebruik maken van onze fysiotherapeuten, diëtistes en personal trainers*.

*Individuele begeleiding door fysiotherapeut, diëtiste of personal trainer is niet bij de prijs inbegrepen, eventueel vergoedt jouw zorgverzekering dit.

7

Eindmeting

In maand 24 heb je de eindmeting van 60 minuten. Tijdens deze eindmeting worden dezelfde metingen en testen gedaan als tijdens de intake. Ook wordt het mogelijke nazorg traject besproken.

8

Nazorg traject

Na 2 jaar zijn bij iedereen de resultaten goed zichtbaar en heb je een gezonde leefstijl aangeleerd. Het is de kunst om de gezonde leefstijl vast te houden. Om die reden zijn er meerdere nazorg programma’s in ons centrum. Tijdens de eindmeting zal dit met jou persoonlijk besproken worden.

Aanmelden?