Ames Sport & Zorg > Leefstijl kenniscentrum > Race tegen Reuma 8-14 mei, nu meedoen

Reuma is nog niet te genezen. Maar wat we wel weten is dat elke vorm van bewegen goed is, juist als je reuma hebt. NL Actief en ReumaNederland organiseren de ‘Race tegen reuma’ en wij, en onze collega’s van Men’s Health, zijn de trotse mediapartners.

De race is een sportieve challenge met als doel geld inzamelen voor reumaonderzoek. Zo breng je niet alleen jezelf, maar ook het onderzoek naar reuma in beweging. Lees hier wat je precies kunt verwachten van de challenge en hoe jij je steentje bij kunt dragen!

Wat is reuma?

Reuma is een chronische aandoening aan spieren en gewrichten. Bij reuma ontstaan gewrichtsontstekingen aan pezen, spieren of organen. Iedereen kan reuma krijgen, op elke leeftijd. Bij deze ziekte wisselen perioden van veel pijn zich af met perioden waarbij de klachten minder of nauwelijks aanwezig zijn.

Er zijn in Nederland ongeveer twee miljoen mensen die een vorm van reuma hebben. Twee miljoen?! Dat is een enorm aantal, des te belangrijker dat we meer te weten komen over deze ziekte.

Wat houdt de race tegen reuma in?

In de week van 8 tot en met 14 mei kun je dagelijks deelnemen aan challenges bij jouw sportschool. Deze bestaan uit verschillende korte workouts. Elke dag staat in het teken van een ander gewricht van het bewegingsapparaat. Een nieuwe dag betekent een nieuwe challenge.

Missie? Twee miljoen herhalingen!

Per workout doe je vier verschillende oefeningen. Wanneer je de hele workout volhoudt komt dat neer op 200 herhalingen per dag, per persoon. Het doel is om twee miljoen herhalingen te doen in één week. Twee miljoen herhalingen? Jup, dat zijn er veel. Al helemaal als je je bedenkt dat hetzelfde aantal mensen op dit moment moet dealen met reuma.

Ben jij er klaar voor? Gelukkig sta je er niet alleen voor in deze challenge. Bij het aantikken van de twee miljoen herhalingen krijg je hulp van al je sportbuddy’s die ook meedoen aan de challenge. Samen met de bij NL Actief aangesloten clubs, studio’s en leden streven we ernaar om in één week 2 miljoen herhalingen te doen en geld in te zamelen voor reumaonderzoek. Go, go, go!

Hoe doe je mee aan deze challenge?

Meedoen met de challenge kan alleen, maar je kunt je ook samen met een vriend, vriendin of zelfs een heel team aanmelden. Bij je aanmelding kun je kiezen welk bedrag je wil doneren. Je maakt een persoonlijk profiel aan zodat vrienden en familieleden jouw race tegen reuma kunnen volgen en steunen met donaties. De challenge duurt zeven dagen, maar je mag zelf bepalen hoeveel van deze dagen je meedoet.

Met elke beweging die je maakt, help je mensen met reuma de kans op een fit en actief leven te vergroten. Wil je meestrijden tegen reuma? Klik op deze link en meld je direct aan:

IK WIL MEEDOEN MET DE RACE TEGEN REUMA