Wij helpen je

Preventiecentrum reuma

Ames Sport & Zorg erkend preventiecentrum reuma

Ames Sport & Zorg neemt deel aan open dag voor mensen met een vorm van reuma

Deurne, 1 februari 2022 – ReumaNederland en NL Actief hebben beweegdeskundigen opgeleid om mensen met een reumatische aandoening op een verantwoorde manier, veilig en met plezier te laten bewegen. Zo worden steeds meer preventiecentra in Nederland een plek waar ook mensen met reuma terecht kunnen om te sporten. 

Ames Sport & Zorg heeft zich geschoold in het vakkundig en veilig begeleiden van mensen met een vorm van reuma.

Dagelijks kampen ruim twee miljoen Nederlanders met de gevolgen van een vorm van reuma. Dat gaat vaak gepaard met pijn, vermoeidheid of verminderde mobiliteit. Reuma heeft dan ook een grote impact op de kwaliteit van leven. Juist voor mensen met een reumatische aandoening is het belangrijk om regelmatig te bewegen. Het is een goede ondersteuning van de medische behandelingen, zorgt voor verminderde kans op het krijgen van andere chronische aandoeningen en heeft een positief effect op het welbevinden en de ziekte zelf.

Wij kijken verder

Het vraagt wel om deskundige begeleiding door professionals die speciaal zijn opgeleid om mensen met een reumatische aandoening verantwoord te laten bewegen. Niet iedereen met een vorm van reuma kan immers evenveel en even intensief bewegen. Verschillende zaken spelen daarbij een rol, zoals de conditie van spieren en gewrichten en conditie in het algemeen. Ook is van belang welke vorm van reuma iemand heeft en of er nog andere aandoeningen zijn.

Professionals met een opleding

Ames Sport & Zorg heeft als NL Actief Preventiecentrum de opleiding gevolgd die ReumaNederland en NL Actief hebben ontwikkeld voor beweegprofessionals om mensen met een vorm van reuma te mogen begeleiden. Een uitkomst voor deze doelgroep, die vaak op zoek is naar geschikte beweeglocaties waar ze met verstand van zaken worden begeleid.

NL Actief Preventiecentra zijn gespecialiseerd in de leefstijlbegeleiding van mensen met (een verhoogd risico op) een chronische aandoening zoals diabetes, niet-aangeboren hersenletsel, reuma, maar ook met overgewicht/obesitas of herstellende van corona. In deze Preventiecentra kunnen zij veilig, verantwoord en met plezier sporten.

amessport-preventiecentrum-reuma (1)

Aanmelden

Via onderstaand formulier kunt u zich aanmelden voor de open dag of een vrijblijvende afspraak.