Gratis en vrijblijvend 6 weken kennismaken

Senior fit

Hoe ouder we worden, des te belangrijker het wordt om goed voor ons lijf te zorgen. Vanaf ons 30e levensjaar begint ons lichaam te degenereren, neemt onze spiermassa af (Sarcopenie). Hierdoor verlaagt ons metabolisme (energie stofwisseling), krijgen we sneller overgewicht, verzwakken onze botten (osteoporose), krijgen we sneller bloedsuiker pieken, waardoor diabetes op de loer ligt, we verliezen balans en coördinatie, waardoor de kans op vallen en botbreuken verhoogd, onze spierkracht gaat achteruit, waardoor we sneller blessures kunnen krijgen, en zo gaat het nog wel even door.

Verlagen biologische leeftijd

Het verliezen van de spiermassa, wat start na ons 30e levensjaar, is voor lange tijd en tot op hoge leeftijd niet alleen af te remmen, maar zelfs om te keren. De preventieve werking hiervan is ongekend en significant. Belangrijk hierin is dat er een goede mix van beweegactiviteiten gebruikt wordt, die is afgestemd op de leeftijd en belastbaarheid.

Expertise

Ames Sport&Zorg hecht heel veel waarde aan goede professionele begeleiding waarbij de kans op verbetering van de kwaliteit van leven het grootst is en de kans op blessures minimaal is.
Een team van ervaren instructeurs en leefstijlcoaches staat voor u klaar en indien nodig is er overleg met andere zorgprofessionals zoals, bijvoorbeeld, de fysiotherapeut

Leefstijl- en fitheidsanalyse

Iedereen start bij voorkeur vanuit het eigen fitheidsniveau om de persoonlijke lichamelijke fitheid op te bouwen, wat overigens op elke leeftijd nog kan, zelfs boven de 80 jaar. Daarom start iedere senior met een leefstijl- en fitheidsanalyse. Hoe is de conditie, de lichaamssamenstelling, de bloeddruk en de gezondheid? Maar er wordt ook een compacte analyse gemaakt van het beweegpatroon en voedingspatroon, en iedere deelnemer ontvangt persoonlijk advies.

Gezellig gezond bewegen

Bij Ames Sport & Zorg sport u met leeftijdsgenoten. Gezellig, iedereen op eigen niveau en lekker gezond.

Half jaarlijkse fitheidsanalyse

Minimaal 1 keer per half jaar, maar indien wenselijk vaker, wordt de fitheidsanalyse herhaald en wordt het beweegprogramma, waar nodig en wenselijk, aangepast.

Wat is Senior fit?

Senior fit is een totaal pakket maar u kunt zelf bepalen wat u wel of niet wil toevoegen.

De basis is sporten/bewegen:

U gaat 2x per week sporten en bewegen.
Dit kan zijn: 2 groepslessen of 1 groepsles en 1 fitnesstraining of 2 fitnesstrainingen.
Daarnaast kunt u deelnemen aan de speciale workshops die georganiseerd worden binnen Senior Fit.

Speciale Senior groepslessen, geschikt voor elk niveau:

Na de intake maakt uw instructeur een sport en beweegschema voor u. Het schema is opgebouwd uit Conditie-, kracht-, en balansoefeningen afgestemd op uw niveau.

Natuurlijk kunt u onbeperkt komen sporten en deelnemen aan de andere lessen, belangrijk is wel om dit in overleg te doen zodat u niet overbelast raakt.

De kosten zijn € 29,25 per maand inclusief gratis deelname aan speciale workshops voor senioren over voeding, bewegen en mentale kracht.

Extra hulp

Heeft u ook ondersteuning nodig bij de voeding of dat extra steuntje in de rug nodig dan kunt u ook deelnemen met extra voeding controle en begeleiding, voor slechts € 5,00 per week extra.

Blessure of aandoening

Sporten en bewegen is mogelijk met een aandoening eventueel onder supervisie van fysiotherapeut of door deelname aan Fysio groepsles. 2x per week voor slechts € 10,00 per maand extra.

Tijdens een eerste gesprek zullen wij samen met u de mogelijkheden bespreken en u adviseren ook als blijkt dat seniorfit niet geschikt is in uw situatie.

GLI gecombineerde leefstijl interventie

Is uw BMI hoger dan 30, dan komt u in aanmerking voor gratis coaching op het gebied van leefstijl.
GLI wordt, met verwijzing van huisarts, vergoed door de zorgverzekeraar.

Wij kunnen ons voorstellen dat u, na het lezen van bovenstaand, veel vragen heeft of graag eerst even wil proberen of het wel helemaal bij u past.

Heeft u nog vragen of wilt u gebruik maken van de gratis proefperiode ..?