Ames Sport & Zorg > Succesverhalen > Het verhaal van Marieke Deel 2

Ronde 2 van X-Fittt begon op 25 juli 2018

Na een geweldige 1ste ronde gehad te hebben met een verlies van 18.3kg ging ik vol goede moed beginnen aan ronde 2.

Het eten ging prima, het variëren met eten ging steeds beter. En vooral het bewuster worden van wat je eet en hoe je het moet indelen in de dag werd me steeds duidelijker. Je gaat veel meer nadenken over de dingen die je klaarmaakt, en die je koopt. Wel merkte ik dat ik deze keer niet zo snel kilo’s verloor als de eerste ronde.

Dit had ook te maken met dat mijn lichaam oververmoeid was, en dat er zoveel veranderingen plaats vonden. Naast de 2 groepslessen en 1 persoonlijke les, had ik ook nog mijn handbaltraining en wedstrijddag. Dit na een revalidatie van een jaar van mijn knie operatie was dat te veel. Dus moest ik even een stapje terug doen. Dus nog wel 6 keer in de week in de sportschool en handballen maar dan met 1 keer een hersteltraining erbij. Het word je nieuwe leven dat in de sportschool. Het is niet zomaar iets wat je maar even doet, het is de verandering van je leven en daar moet je je aan overgeven en kei hard voor knokken. En vaak denk je dat opgeven het makkelijkste is, maar blijven vechten was voor mij de enige optie.

Veel tegenslagen gehad deze ronde, gebroken tijdens de training, mezelf hard maar dan ook hard tegen komen.

Nooit geweten dat er zoveel zou veranderen, niet alleen lichamelijk. Dat is misschien wel de makkelijkste verandering. Maar mentaal veranderd er zoveel!
Hoe je daar mee omgaat en aanpakt is de volgende stap. En voor mij is het de juiste stap geweest om door te zetten. Even een paar flinke dipjes gehad. Maar om dan weer terug te komen en door te gaan voelt zo goed. Me lichaam is constant aan het vechten dat het terug wil naar mijn oude patroon. Ik heb overal pijntjes waar ik nooit last van gehad heb. Emotioneel is het ook een rollercoaster. En ook dat is nieuw. Maar iets wat nieuw is hoeft niet slecht te voelen. Dus ik blijf doorgaan, en dat heeft zijn vruchten afgeworpen.

De eindmeting van x-fittt 2 heeft als resultaat dat ik nu op een totaal gewichtsverlies zit van 28,7 kg
Borstomtrek is 18 cm minder, mijn taille is 24cm minder en mijn buik een totaal verlies van 26,5cm

Ik kan dus wel zeggen dat ik onwijs trots ben op mezelf.
Maar ik ben me er ook wel van bewust dat ik er nog niet ben.
Daarom ga ik nog een laatste keer x-fittt doen.
En hopelijk brengt het me weer een stap verder naar waar ik naartoe wil..!