Switching, klaar in 30 minuten

De circuittraining Switching bestaat uit 10 trainingsapparaten waarbij het hele lichaam getraind wordt. In een half uur heeft u niet alleen de bepaalde spiergroepen getraind maar ook uw corestability, balans en flexibiliteit. Je traint staand en loopt als het ware zo het toestel in en kunt direct aan de slag. Alleen het gewicht stel je in. Switching sluit aan op de kracht die je in het dagelijks leven nodig hebt. Ook daar werk je veelal in staande positie met weerstanden. Je lichaam stabiliseert zich dan. En in die stabilisatie gebruik je meerdere spieren samen.

De meest effectieve training om de functionele kracht te verbeteren

Klaar in 30 minuten

Onze Switching ruimte is voorzien van een climate control en de grote ramen zorgen voor heel veel daglicht.

Lees verder waarom staand trainen zoveel effectiever is

Staande krachttraining is de meest effectieve en natuurlijke manier om de core, stabiliteit, flexibiliteit en balans te verbeteren. Switching is het enige trainingssysteem dat alle spierketens betrekt, actief en constant benadrukt. Het is intuïtief, aangepast aan de fysieke en motorische behoeften van de gebruiker, vereist geen specifieke hulp van een instructeur. Buitengewone effectiviteit en eenvoudig.

Waarom zittend trainen als staand effectiever is?

Functioneel staande positie

Switching maakt globale training mogelijk dankzij de meer functionele staande positie. Het respecteert de fysiologische curves en activeert constant de core. Zorgt voor meer spierbetrokkenheid en hogere calorische uitgaven. Het resultaat is een succesvolle trainingsvorm, een snellere en effectievere actie in termen van gewichtsverlies en toning.

+ 100% energieverbruik

Met dezelfde trainingstijd geeft de Switching-training een stijging van het energieverbruik van 34 tot 100% in vergelijking met traditionele training.

Evaluatietest van het energieverbruik verkregen door de analyse van de zuurstof verbruikt in de oefenfase in een rechtopstaande positie op mannelijke en vrouwelijke deelnemers, waarbij een toename van 6 tot 10/12 METS en meer wordt geconstateerd.

+ 125% spieractiviteit

Staand trainen zorgt voor tot 90% gebruik van alle spieren, dat is een toename van 125%
vergeleken met krachttraining in een zittende houding.

Thermografische beelden van oefenen op traditionele chestpress (1) en switching (2): elke temperatuur heeft een kleur die geassocieerd is met blauw tot rood, wat wijst op de geleidelijke toename van het gebruik van de spieren.

-40% belasting op de ruggenwervel

Bij staande training is er minder belasting op de ruggenwervel, respect voor de fysiologische curven en constante activering van de core om stabiliteit en bescherming van de rug te garanderen.

De zittende positie is helemaal niet rustig: studies van Nachemson, Troiser en Caillet laten zien dat de belasting op de ruggenwervel aanzienlijk toeneemt in een zittende positie, met aanzienlijke stress voor sommige anatomische structuren.