Hoe wij u helpen

Pols- en handklachten

Je handen gebruik je de hele dag door, ze zijn onmisbaar! Wanneer onze handen iets mankeren is dit een enorme belemmering in ons dagelijks functioneren.

De vele kleine spieren, pezen, zenuwen en botten maken onze hand en pols een complex lichaamsdeel. Samenwerkend is het een indrukwekkend mechanisme dat vele grote en kleine bewegingen mogelijk maakt. De klachten die binnen dit mechanisme ontstaan zijn vaak heel divers. Ruwweg kunnen we acute en chronische aandoeningen onderscheiden.

Acute aandoeningen ontstaan vaak als gevolg van een ongeluk, val, stoot of onverwachte beweging. Het weefsel (banden, spieren, pezen etc) raakt beschadigd en u kunt uw pols niet langer pijnvrij bewegen.

Chronische aandoeningen klachten ontstaan juist langzaam en klachten nemen toe met de tijd. Dit is vaak het geval bij overbelasting tijdens werk (door vaak herhaalde handbewegingen) of door een meer natuurlijke slijtage vanwege ouderdom. Enkele veel voorkomende polsklachten zijn bijvoorbeeld het carpaal tunnelsyndroom, artrose, ziekte van Quervain, ziekte van Dupuytren en een triggervinger.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Doormiddel van een anamnese (vraaggesprek) en onderzoek gaan wij kijken wat de oorzaak van uw pols- en/of handklachten is. Daarna maken we in samenspraak met u een behandelplan en kijken welke behandeling het beste bij uw klachten past.