Hoe wij u helpen

Rug- en/of nekklachten

Bijna iedereen krijgt er wel eens mee te maken, rug- en nekklachten. Het is een van de meest voorkomende fysieke klacht. Hoewel ook iedereen wel iemand kent met rugklachten zijn we allemaal verschillend en is vaak een rugklacht zelden identiek aan die van een ander. Rugklachten zijn meestal het gevolg van een disbalans tussen belasting en belastbaarheid. Er is niet altijd een aanwijsbare oorzaak, vaak wordt het veroorzaakt door een onverwachte beweging, tillen, stress of eenzijdige statische belasting zoals langdurig zitten. De rug moet veel lichaamsgewicht dragen (ongeveer twee derde van het gehele lichaam) wat ervoor zorgt dat wij regelmatig wervelkolom gerelateerde klachten tegenkomen.

Rugklachten kunnen zowel acuut als gedurende langere tijd ontstaan. Acute klachten kunnen bijvoorbeeld een bepaalde beweging zijn waarbij het er in “schiet”, een val, ongeluk of onverwachtse beweging. De meeste klachten ontstaan gedurende langere tijd door lichaamshouding, veel zitten of staan in een bepaalde houding, veel tillen of regelmatig zware lichamelijke arbeid. In beide gevallen kun je direct contact opnemen. Vaak zien we bij patiënten die gedurende langere periode klachten hebben en laat hulp zoeken een langer behandeltraject tegemoet gaan dan patiënten die kort na het ontstaan van de klachten hulp zoeken.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Doormiddel van een anamnese (vraaggesprek) en onderzoek gaan wij kijken wat de oorzaak van uw rug- en/of nekklachten is. Daarna maken we in samenspraak met u een behandelplan en kijken welke behandeling het beste bij uw klachten past.