Ames Sport & Zorg > Succesverhalen > Het verhaal van Elke
Hoi, ik ben Elke, 37 jaar ben getrouwd met Mark en we hebben samen 2 kinderen Nienke van 14 en Thijn van 12. Ook hebben we een hond Baloo van 1,5 jaar.

Vanaf mijn jeugd heb ik al een beetje overgewicht, maar de laatste 15 jaar is dit van een beetje overgewicht naar behoorlijk overgewicht gegaan. Na 2 kinderen en verschillende pogingen om af te vallen wilde ik het nu goed aanpakken.

Ik sportte al bij Ames sportcentrum en fysiotherapie in Deurne waar ze een banner hadden hangen van de X-Fittt. Ik had er al eens naar gekeken maar schoof het steeds van mij af. Totdat mijn nicht en een vriendin de X-fittt  hadden gevolgd met een goed resultaat. Ik dacht dit is de kans om het voor eens en altijd te veranderen. Dus besloot ik me aan te melden. 22 september was de begin loop en startte mijn eerste dag.

Ik had mijn motivatie op papier gezet en mijn doel.  -10 kg en mij gezond en fitter voelen. Ik ging wekelijks naar de fysio voor nek en schouder klachten en had bijna dagelijks hoofdpijn. En was verslaafd aan suiker.

De eerste weken was het lastig om de balans in het eten te vinden, voldoende eiwitten, vetten en koolhydraten eten was soms best een gepuzzel maar door er samen met de groep over te praten kreeg ik tips en trucs waardoor het steeds makkelijk werd en de balans in mijn voeding goed was.
De kilo’s gingen er vanaf, en de bezoekjes naar de fysio werden minder na 2 weken ging ik om de week en zelfs na een week of 5 ging ik helemaal niet meer. En ben ik de hele x-fittt periode van 6 maanden maar 2 x daarheen gemoeten. De behoefte naar suiker was nog maar minimaal.
De 10 kilo had ik 13 november bereikt met eigenlijk niet zo veel moeite, het was vooral plannen en keuzes maken met af en toe genieten van lekkere (minder gezonden) dingen en dan weer oppakken.

Ik had voor de eerste periode X-fittt nog een maand te gaan en wilde eigenlijk wel naar een gezonde BMI. Dus mijn doel bijgesteld.
15 december eindigde mijn eerste X-fittt periode met een resultaat van -15,5 kg. Ik had de keuze te stoppen of met de X-fittt Pro mee te doen. Dit programma is voor mensen met een BMi tussen de 25 en de 28. Ik besloot om nog een ronde er aan vast te plakken. Ook omdat de kerst voor de deur stond en ik nog steeds van lekker eten houd. Ook weer even mijn doelen aanpassen voor de komende periode. Mijn BMI was 25,9 deze wilde ik naar 25 of lager. Mijn spiermassa wilde ik graag omhoog hebben deze was op dat moment 27.4%.

Met de kerst is het goed gegaan, ik ben lekker gaan eten bij mijn ouders en schoonouders die lekker zelf hadden gekookt en daar ook een beetje rekening met mij hadden gehouden, ook genoten van een lekker wijntje. En lekker op eerste kerstdag 5 km gaan trimmen wat een heerlijk gevoel gaf.  Door deze bewuste keuzes was er toch wat af na deze dagen.

Ik merkte dat het sporten steeds leuker begon te worden ook ging het me steeds makkelijker af. Op mijn werk ben ik vanaf het begin van de X-fittt met de trap gegaan (4 verdiepingen 80 treden) waar ik de eerste weken steeds moest uithijgen lukt het me nu steeds makkelijk en kan ik tot bovenaan blijven kletsen.

Nu is het einde van mijn X-fittt programma van 6 maanden en wat is er nu eigenlijk veranderd:

  • Geen fysio
  • Nauwelijks hoofdpijn
  • Weinig tot geen suiker behoefte
  • Verbeterde conditie
  • Kleding maat was 44/46 is 36/38
  • Spiermassa was 25.6% is 29.8%
  • Vetpercentage was 42.5% is 31.8%
  • Gewicht was 81.8 kg is 60.4 kg
  • Taille omvang van 95.5 cm naar 78 cm

Ik ben heel tevreden met het resultaat en raad iedereen X-fittt aan het heeft me veel meer gebracht als ik voormogelijk hield. Al die resultaten zijn zoveel mooier als ik ooit had durven dromen en het is een programma wat goed is vol te houden. Het is wel hard werken maar daar is het resultaat ook naar. Een programma dat iedereen kan toepassen met normaal/mager eten en sporten op elk niveau. Vooral met een groep (mede X-fittters en begeleiding) dit samen doen geeft goede motivatie.

Er is een knop om!