Ames Sport & Zorg > Succesverhalen > Het verhaal van Kim
Na jarenlang alles maar op zijn beloop te laten en het erbij sluipen van ongemerkte kilo’s en gemerkte zwangerschapskilo’s was ik er in 2018 klaar mee. Tijd om voor eens en altijd de strijd aan te gaan en tijd en aandacht in mezelf te investeren.
Na twee zware zwangerschappen was ik na een zeer lang hersteltraject al blij dat ik weer een rondje met de hond kon wandelen, daar waar ik voorheen de straat niet eens uit kon. Of gewoon een soort van pijnvrij en zorgeloos mijn bed uit kon stappen zonder een door mijn therapeut aangeleerde techniek te gebruiken. Toch bleef het frustrerend dat ik niet de regie over mijn lichaam in handen had, maar mijn bekkeninstabiliteit mijn dagindeling bepaalde en continu de rem indrukte.
Natuurlijk heb ik gedurende de jaren veel van het goede Brabantse leven genoten en heeft dit ook zijn steentje bijgedragen aan mijn figuur en bijbehorende conditie, maar dit drukte ongemerkt zo’n grote stempel op mijn leven dat ik op de automatische piloot door ging.
Zoals ik het zag had ik twee opties, me erbij neerleggen dat ik dit spiegelbeeld ben en nooit hijgvrij achter de kinderen aan kunnen rennen óf stoppen met “ja maars”, smoesjes en nog meer bullshit en er door middel van X-fittt kei hard voor gaan.
Met het ambitieuze streven om 15 kilo af te vallen in 12 weken tijd ging ik tijdens het paasweekend de strijd aan.
Gek genoeg was het strenge eetregime geen probleem. Ik had mezelf voorheen nooit beperkingen opgelegd en vond het nu wel fijn om aan de hand van een lange lijst met toegestane producten mijn eetpatroon opnieuw vorm te geven. De avondjes Netflix met zak chips op de bank werden ingeruild voor 3x in de week sporten onder begeleiding en daarna op de bank genieten van een schaaltje yoghurt met fruit én spierpijn.
De kilo’s begonnen te verdwijnen, net als mijn zwangerschapsbuik die er na 2,5 jaar nog steeds aan zat. Ik herontdekte mijn gezicht van lang geleden in de spiegel, voelde weer de botten in mijn lijf en ontwikkelde spieren en een conditie.
12 weken lang ging iedere vrije minuut op aan X-fittt, het is namelijk niet iets wat je zomaar even erbij doet. Het vraagt tijd, aandacht en toewijding maar gelukkig wordt dit allemaal beloond met het mooiste wat je eruit kan halen, de beste versie van jezelf zijn.
In mijn geval inderdaad de beoogde 15 kilo lichter!
Ben je er dan? Nee, ik zeker niet. Na 1 week genieten in Italië moet de knop weer om, tijd voor nog een ronde X-fittt. Ditmaal is mijn streven om het dagelijkse leven en alle verleidingen en uitdagingen ook na X-fittt op een gezonde manier aan te kunnen. Er mogen nog wat kilo’s af en wat spieren bij zodat er straks op een feestje gewoon een taartje gegeten kan worden en een wijntje gedronken zonder dat deze meteen op mijn heupen erbij geplakt worden.

In deze laatste ronde gaan de kilo’s langzamer eraf maar geniet ik meer. Ik ben zo goed als verlost van de steken in mijn zij bij inspanning en vind het vertrouwen in mijn lichaam weer terug, wat stiekem toch sterker blijkt te zijn dan ik dacht en het de afgelopen jaren aan mij heeft laten zien.
Ik ben zo blij dat ik minder dan een half jaar geleden deze stap heb genomen en de support en toewijding van Ames heeft daar zeker aan bijgedragen! X-fittt is geen simpel dieet, maar een verandering van je leefstijl. Ik kijk nu vol trots en vertrouwen in die spiegel, in de sportschool waar ik voorheen nooit te vinden was en geniet er nog van ook.