Ames Sport & Zorg > Succesverhalen > Het verhaal van Marieke deel 1

Ik ben Marieke, 34 jaar en ik woon in Deurne.

Op 28 april begon voor mij het avontuur genaamd X-Fittt.

Bij Ames, sportcentrum en fysiotherapie waar ik al sportte en aan het revalideren was van een voorste kruisband reconstructie bij Pim de fysiotherapeut stond een groot reclamebord over X-Fittt. Ik was er al een paar keer langs gelopen maar het trok me nog niet genoeg aan om de stap te zetten en te informeren, daarbij lag de focus op mijn revalidatie
.
Na verloop van tijd zag ik geregeld berichten voorbij komen op de site van de sportschool die over X-Fittt gingen, zo ook de resultaten die behaald werden van de mensen die meededen.
Dit heeft bij mij de knop omgezet om er eens over te gaan informeren. Ik was weer helemaal klaar voor een nieuwe start. Een nieuw begin. Na een jaar van revalidatie en er nog sterker uitkomen dan voorheen wist ik dat ik nu de rest ook aan zou kunnen. Dus mijn doel werd gemaakt. Ik ga afvallen en ik ga er voor de volle 200% voor.
Op 28 april begon het avontuur. Omdat ik nog niet op terrein durfde te lopen dat niet vlak was heb ik de start op de loopband gedaan. Ik had 6km gelopen in 70 minuten. Het begin was gemaakt!

Maar wat een fantastische 12 weken heb ik gehad. In het begin was het heel erg zoeken naar wat je kon eten en hoeveel en wanneer en dingen combineren. Maar de kilo’s vlogen er werkelijk zo vanaf.
De groepslessen waren zwaar, maar zo veel voldoening kon ik eruit halen. Ons groepje was geweldig, leuke mensen, elkaar aanmoedigen en tussendoor eens een geintje maken, heerlijk! Ik ben mezelf een paar keer gruwelijk hard tegengekomen. En mentaal zat ik er soms wel doorheen. Gelukkig heb ik hierbij ook veel steun gehad van het team X-Fittt bij Ames.

Naast de zware mentale problemen heb ik echt genoten. Voorheen ging ik naar de sportschool omdat ik in beweging moest blijven en ik wat aan krachttraining kon doen. Nu zit ik bijna 4 tot 5 keer in de week in de sportschool omdat ik het leuk vind. Daarnaast begint eind augustus het handbalseizoen ook weer. Dus dan zal ik weer gaan trainen. Nog meer beweging dus, maar ik vind het heerlijk!

Ik was wel bang in het begin dat ik te weinig zou mogen eten, maar dit viel reuze mee. Het eten is veel gevarieerder en heel anders. En i.p.v. dat ik nu 2 volle borden macaroni eet met extra veel saus, is het nu nog wel een vol bord wat ik mag eten, maar zoveel gezonder ( En lekkerder !)

Ik voel me lichamelijk veel fitter, alles gaat makkelijker en soepeler. Mentaal ben ik vele malen sterker geworden. Ik weet nu ook om te gaan met bepaalde emoties of gevoelens. Voorheen greep ik dan naar eten, nu kan ik erover praten. Verder voel ik me geweldig en ben natuurlijk beretrots op mezelf dat ik dit nu op eigen kracht voor elkaar heb gekregen.

Op 21 juli hadden we onze eindloop en deze heb ik WEL in het bos gelopen met een tijd van 55 min. Ik heb op 25 juli 2018 mijn eindmeting gehad. In totaal ben ik 18,3kg afgevallen, ben ik 11 cm borstomvang kwijt,  15 cm tailleomvang en 9 cm rond mijn middel. Mijn bloeddruk is naar beneden gekelderd van 140/92 naar 127/81. 

Dus WAUW ik voel me helemaal gelukkig. En toen ik die foto zag kon mijn dag niet meer stuk! Wat was ik trots.

Nu ga ik aan de tweede rond beginnen van X-Fittt en hoop ik dat ik hier ook een mooi resultaat kan krijgen, want ik heb er zin in!!!

HEEFT U NA HET LEZEN VAN DIT VERHAAL OOK DE BEHOEFTE OM DE STAP NAAR EEN NIEUW LEVEN TE ZETTEN…?