Ames Sport & Zorg > Succesverhalen > Het verhaal van Miranda

Ik ben Miranda, ben 42 jaar oud en heb vandaag mijn eindmeting gehad na 12 weken X-Fittt bij Ames in Deurne.
12 Weken waarin ik regelmatig echt heb afgezien, maar die me wel hebben gebracht waar ik vandaag ben…11,8 kg lichter en 56 cm kwijt…Van een maat 40/42 naar een maat 36/38…en eindelijk een gezond gewicht…

Eigenlijk ben ik mijn hele leven al te zwaar geweest, zelfs als kind al. En hoewel ik daar niet gelukkig mee was, wist ik ook niet goed hoe ik dat moest veranderen. Ik heb in het verleden diverse diëten gevolgd, dure sportschoolabonnementen afgesloten waarbij ik heel fanatiek begon met sporten maar vaak na een paar maanden weer afhaakte…
Ergens diep in me zat zo’n stemmetje wat zei dat het me toch niet ging lukken om een gezond gewicht te bereiken. En dan is het lastig door te zetten als het even niet meer lukt. Dan is het zoveel gemakkelijker om dat gevoel weg te eten met chocolade of koekjes…en me daarna weer extra rot te voelen omdat ik vond dat ik niet genoeg doorzettingsvermogen had..

En toen kwam X-Fittt…Ik had er echt nog nooit van gehoord en las er voor het eerst over op Facebook via iemand die ik ken die bij Ames sport.
Ik heb lang getwijfeld of ik eraan zou beginnen, het zou namelijk starten vlak voor de zomervakantie en was dat wel slim om te doen? Hoe moest dat dan op vakantie en met barbeques, enzovoort, enzovoort…? Dus ik heb de link op Facebook opgeslagen, met het idee dat ik er misschien later in het jaar wel mee zou beginnen. Maar op de een of andere manier bleef ik toch iedere keer die link weer openen…
Dus toen heb ik het besluit genomen er gewoon mee te starten! Later in het jaar starten zou immers weer andere uitdagingen met zich meebrengen…Kerst, Sinterklaas, verjaardagen…

De eerste twee weken vond ik echt heel lastig met het eten. Je moet echt je eetpatroon omgooien en precies alles afmeten wat je eet. Ik dacht bijvoorbeeld dat ik niet veel pasta en aardappels at, totdat ik het ging wegen en erachter kwam dat ik best veel at.
Ik woon samen met mijn zoontje en soms was het even puzzelen wat ik voor hem zou koken en wat ik voor mezelf zou koken. Ik wilde hem namelijk niet ineens alles gaan ontzeggen omdat ik ervoor gekozen had dit te gaan doen. Dus dan stond ik pannenkoeken voor hem te bakken en een omelet met heel veel groenten voor mezelf. Gelukkig word je vanzelf heel creatief, dus inmiddels eten we vaak allebei hetzelfde, met soms een kleine aanpassing. Dan krijgt hij bijvoorbeeld een lekkere gehaktbal en geniet ik van een heerlijk stukje vis.

Ook het sporten was regelmatig echt afzien en ik voelde me na de trainingen vaak meer dood dan levend ?
Je wordt door de trainers echt gepusht om het uiterste uit jezelf te halen. Als je denkt dat je niet meer verder kunt, toch nog net even wat verder te gaan…geen ruimte voor smoesjes, maar die aanpak had ik juist heel erg nodig!
En ook al was ik na zo’n training écht totaal uitgeput, het voelde lekker dat ik toch had doorgezet, juist op die momenten waar ik anders zou hebben opgegeven..
Bij X-Fittt sport je in een groep en gelukkig hadden we een hele fijne groep en motiveert het enorm dat je met zijn allen hetzelfde doel hebt, namelijk: afvallen! En iedereen ziet af bij de trainingen, maar met de nodige (zwartgallige) humor hebben we elkaar er toch iedere keer weer doorheen gesleept.

Natuurlijk heb ik momenten gehad die moeilijk waren. Gelukkig ben ik erg goed begeleid door het team van Ames en wisten ze me op het juiste moment dat steuntje in de rug te geven of die kleine peptalk waardoor ik weer verder kon.

Langzaamaan begon ik meer vertrouwen in mezelf te krijgen. Kijk eens, ik kan dit wel! Ik begon ook te merken dat mijn lichaam begon te veranderen. Kleding zat losser en ik merkte dat mijn conditie begon te verbeteren. Ik begon mijn spiegelbeeld steeds leuker te vinden! En ik was trots op mezelf dat ik deze keer wel doorzette..
Inmiddels ben ik zover dat ik het sporten echt leuk ben gaan vinden. Ik blijf dus ook zeker een paar keer per week sporten bij Ames. Vooral van de bootcamp op zondag word ik erg blij!
(Als je me dit 4 maanden geleden had verteld had ik je voor gek verklaard, haha!)