Ames Sport & Zorg > Succesverhalen > Het verhaal van Kristel
Hey, ik ben Kristel, 33 jaar en woon samen met mijn partner Mathijs, dochter Anna van 3 en zoontje Stef van bijna 2 jaar oud.

Ik ben al bezig met mijn gewicht zolang ik me kan herinneren. In de pubbertijd kwamen de kilo’s er sneller aan dan gewenst en waren deze er natuurlijk erg lastig af te krijgen. In 2010 is het me al eens eerder gelukt om 35 kilo af te vallen. Super trots dat ik dit had bereikt en natuurlijk had ik me voorgenomen het ‘nooit meer zo ver te laten komen’. Maar doordat ik in 2010 niet mijn levensstijl had veranderd kwamen de kilo’s er ook weer iets te snel aan. Ook van de 2 zwangerschappen zijn er een aantal kilo’s blijven zitten.
Na een heerlijke vakantie met ons gezin was ik bij thuiskomst de foto’s aan het bekijken. Ik schrok van mezelf. Nu was ik er echt helemaal klaar mee!

Al jaren ging ik 2 keer per week sporten bij Ames Deurne en zag regelmatig de succesverhalen van mijn voorgangers voorbij komen. Steeds dacht ik: dat kan ik ook zelf. Maar dat bleek dus niet zo te zijn.
22 september 2018 ben ik daarom begonnen aan mijn X-FITTT avontuur. Na de kennismaking mocht ik mijn doelen op papier zetten. Maar ja, wat zet je daar nou neer… Mijn doel was toch echt wel 35 kilo afvallen, maar vooral weer kunnen genieten van de dingen die we als gezin ondernemen. Niet steeds in mijn hoofd bezig zijn met wat andere van mij denken en of ik dingen wel kon doen met mijn gewicht.

Daar gingen we dan…
e eerste weken was het heel erg zoeken naar wat je wel en niet lekker vind van wat er op de voedingslijst staat. En dan moet je ook nog genoeg calorieën binnen krijgen. Want ongelofelijk maar wat kunnen we veel eten voordat je 1300 calorieën binnen hebt! Ook leer je steeds meer genieten van de echte pure smaken van producten. Het is ook heel fijn om met je mede X-ITTTers te kunnen praten over wat makkelijk en ook juist wat moeilijk is. Daarnaast nog 3 keer per week sporten, wat goed te doen was. Dan doe je zo je best, ben je nog maar een halve kilo kwijt in 2 weken. Maar het advies was: blijf volhouden, dan verlies je de kilo’s vanzelf. En ja hoor, ze vlogen eraf! Na 12 weken X-FITTT 14,3 kg eraf. En nog een ronde door. Ook daar ging het goed en ging ik zelfs uitkijken naar het sporten. Als ik de tijd had ging ik 4 keer per week.
Na mijn 2de ronde was ik nog eens 10 kilo kwijt. Dus ik besloot nog een ronde erachter aan te plakken, na een verplichte rust van 4 weken. Nu op 29 juni sluit ik mijn 3de ronde X-FITTT af met in totaal een verlies van 32,9 kilo. Ook heb ik 11,2% vetpercentage verloren en 5% spiermassa opgebouwd. Mijn BMI is met 10,3 punten gezakt!

Natuurlijk ben ik enorm trots op mijn behaalde resultaat. Ik ga nog even op eigen kracht door om de laatste kilo’s eraf te krijgen.
Wel heb ik al bereikt dat ik veel meer geniet van mijn gezin en de dingen die we samen doen. Ik denk niet meer continu na over wat wel en niet kan met mijn gewicht.
Ook geniet ik veel meer van gezond eten en mis ik al die suikers en slechte vetten helemaal niet. Kortom, de knop is om!!!